torsdag 8 november 2012

Kraft Öl Jobb - Fondberg söker Produktchef

AKTUELLA JOBB

Fondberg söker Produktchef

Fondberg är ett kreativt, innovativt och expansivt familjeägt företag och är en av Sveriges ledande importörer av viner från hela värden. Med fokus på kvalitet och värde för pengarna i alla prislägen. Fondberg representerar välkända varumärkeshus som Taittinger Champagne, Boschendal, Douglas Green Bellingham, Piccini, Villa Maria, Gérard Bertrand, McGuigan, Michel Torino, Labouré-Roi, Les Grand Chais de France, Binderer St. Ursula, Jackson Family Wines, Vicente Gandia och Quintay, men också små och spännande producenter som Jurtschitsch, Pierre Henri Morel, Gerhard Markowitsch, Billaud-Simon, Vacheron och Ferdinando Principiano. Samt högkvalitets spritproducenter som Joseph Cartron, Calvados Lecompte, Waldemar Behn (Dooley’s/Seaman’s Shot) och Svensk Vodka.

Fondbergs kunder är Systembolaget, Travel Retail (Duty Free), grossister samt hotell och restauranger över hela landet. Fondberg omsätter 200 mkr ex alkoholskatt varav ca 50 msek i HoReCa.

Fondberg söker nu en Produktchef med bred erfarenhet från branschen (Sverige eller internationellt) till sitt kontor i Stockholm. Huvudfokus är vin men det är viktigt att också ha kunskap om sprit och öl. Produktchefen har primärt ansvar för affärsutvecklingen mot Systembolaget, men även ett visst inslag av brand management. Din erfarenhet och kompetens ska medverka till att utveckla och effektivisera försäljningen mot Systembolaget och deras kunder. Du kommer även vara en stödfunktion för HoReCa säljarna och Travel Retail.

Du ansvarar för att vårda de varumärken som vi idag har i Systembolagets fasta sortiment, samtidigt som Du ska klara målsättningarna för att vidareutveckla våra affärer. Fokus på ny business förutsätter att Du har ett etablerat nätverk i den internationella dryckesvärlden och/eller förstår hur man orienterar sig i denna.

Du ansvarar för att hitta och ta fram produkter tillsammans med producenter, sköta offerthantering och prisförhandlingar samt framtagande av budgetar och resultatanalyser. Du kommer att resa mycket både till internationella vinmässor och enskilda producenter över hela världen. Du ska även vara med på mässor, events och provningar i Sverige.

Du ansvarar för att kommunicera och samarbeta nära med dina övriga kollegor inom inköp, logistik, marknadsföring och försäljning.

Fondberg erbjuder dig en aktivt och kreativt arbetsmiljö där du kan utveckla dig både personligt och professionellt.

Kvalifikationer

• Högre akademisk utbildning gärna inom ekonomi och/eller marknadsföring samt vinkompetens på minimum sommelier/WSET Advanced nivå

• Tre till fem års erfarenhet inom branschen med en tydligt dokumenterad karriärsutveckling

• Erfarenhet från liknande befattning och har därmed insikt och erfarenhet av hela arbetsprocessen samt ett etablerat kontaktnät

• Stor vana av att arbeta under budgetansvar och att förhandla med såväl leverantörer som kunder

• God datavana och särskilt goda kunskaper i Excel, och Power Point samt någon typ av affärs- och kundstödssystem.

• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Kunskaper i spanska, italienska och franska är meriterande.

• B -körkort erfordras

Skicka snabbt Din intresseanmälan till Lisa.Aspsater@futurevalue.se som hjälper oss med denna rekrytering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar