måndag 13 januari 2014

Kraft Öl Jobb - Spendrups Vin söker produktchef



SPENDRUPS VIN AB, som är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggerier AB, har ett totalt fokus på vin. Företaget har av tradition en mycket stark ställning på restaurangmarknaden, där en attraktiv producentportfölj i kombination med samverkan med övriga koncernbolag varit avgörande framgångsfaktorer.

Spendrups Vin arbetar idag primärt med agenturprodukter, men utvecklar succesivt ett sortiment av egna varumärken. Under senare tid har företaget flyttat fram sina positioner även inom detaljistledet mot konsument, dvs Systembolaget. Spendrups Vin har idag ett 20-tal medarbetare.

Som ett led i den fortsatta expansionen för Spendrups Vin har företaget tagit beslut om att inrätta ytterligare en befattning som affärsansvarig produktchef.


Rollen som Produktchef

Arbetet som affärsansvarig Produktchef innebär ett helhetsansvar för affären och dess hela värdekedja, från producent till slutkund. Produktchefen har fullt ansvar för budget, prissättning, intäkter, kostnader och följaktligen också det ekonomiska resultatet på sista raden. Arbetet innebär att långsiktigt utveckla sin produktportfölj såväl mot Systembolaget som mot restaurangmarknaden. Produktchefen har också en viktig roll i försäljnings-arbetet, såväl mot restaurang- som mot detaljistkanalen. Här märks också arbetet med att offerera viner till Systembolaget. Produktchefen har ett viktigt ansvar att löpande hålla säljkåren informerad om sortimentet i många dimensioner. Deltagande i mässor såväl i Sverige som utomlands är en del av arbetet som produktchef. I rollen ligger vidare ett nära samarbete med företagets partners, vilket också innebär både kortare och längre resor utanför Sverige. Internt sker också en nära samverkan med funktioner som Försäljning, Marknad och Business Controller. Produktchefen är en del av Spendrups vinprovningsgrupp.

Befattningen som affärsansvarig Produktchef rapporterar direkt till VD för

Spendrups Vin AB.

Erfarenheter? Du har minimum tre års erfarenhet som Produktchef eller motsvarande hos vinproducent eller vinimportör samt förhandligsvana.

Flytande kunskaper i svenska samt mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav, liksom vana att hantera PC, inkl Officepaketet.

Vi förutsätter att vår nye/a produktchef har akademisk examen.

Personliga egenskaper? Bland viktiga personliga egenskaper märks

• Affärsmannaskap med god och snabb sifferförståelse

• God samarbets- och kommunikationsförmåga

• Resultatfokuserad med stark egen drivkraft och självgång

• Strukturerat arbetssätt och förmåga att själv prioritera

• Uthållighet

• Relationsbyggare och social förmåga

• Lugn/stabilitet/stresstålighet

• Ansvarstagande

Kontakta oss om Du känner att Du har rätt bakgrund och vill bli en del av detta solida och långsiktigt arbetande företag med mycket gott anseende. Ta i så fall kontakt med Sven Waldenström, Laterna Chefrekrytering AB på mejl sven.waldenstroem@laternasearch.com eller telefon 070-7155222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar